Прочетен: 2398 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.10.2013 14:52
Освен маслини, вода и сол в кутията има още:
E202 - Калиев сорбат - безопасен консервант, често се използва за обработка на хранителни продукти, особено зеленчукови консерви, яйчни полуфабрикати, месни и рибни продукти, плодови сокове, безалкохолни напитки. Употребява се също при направата на козметични средства. Разрешен е за употреба в повечето страни. Максималното количество, което се допуска в суровините и готовите продукти, е от 0,1 до 0,2%.
Въздействие
върху човека:
Дневното
количество от веществото не трябва да
надвишава 25 мг на 1 кг телесно тегло.
Предпочита се пред останалите консерванти,
заради хигиенната си безопасност.
Е 211 – натриев бензоат е често употребяван консервант, който гарантира свежестта на продуктите. Потиска развитието на клетките на дрожди, гъбички и някои бактерии.
Въздействие върху човека:
Натриевият
бензоат е разрешен в повечето страни
за консервиране на много хранителни
продукти. Неговото максимално допустимо
количество е от 0,15 до 0,25%, а дневното
потребление не трябва да надвишава 5
мг/кг. Неблагоприятното въздействие
върху организма се изразява в провокирането
на алергични реакции и развитието на
ракови заболявания. Да се избягва
попадането на веществото в дихателните
органи и в очите.
Е 220 -
Серен диоксид – отнася се към групата
на консервантите. Антиоксидант е, избелва
и стабилизира цветовете.
Въздействие върху човека:
Е 220 се отнася към опасните за здравето хранителни добавки, защото е токсичен. Серният диоксид е в състояние да предизвика различни алергични реакции и проблеми с метаболизма при хора с намалени функции на бъбреците. Отразява се, най-вече, на астматиците. Освен това, притежава способността да разрушава тиамина (витамин В1), но пък добре предпазва витамин С от окислително разцепване.
Е270 - Млечна киселина – отнася се към консервантите и е предназначена за безопасността на продуктите, спирайки развитието на патогенни бактерии. Добавката представлява прозрачна течност, без утайка и мътност, а мирисът и вкусът - характерни за киселината. Това е напълно натурален продукт и се приема за биологично безопасна съставка.
Е 270 се среща в млечно-киселите продукти, образува се в тестото в процеса на ферментация, при ферментирането на захарни разтвори и млечни продукти с млечно-кисели бактерии.
Въздействие върху човека:
Млечната киселина се образува в човешкия организъм при естественото разграждане на глюкозата. Глюкозата е основен източник на необходимата енергия за мозъка и мускулите. Колкото по-интензивна е мускулната работа, толкова повече се активизира образуването на млечна киселина.
Трафикът на
млечна киселина, участваща в метаболизма
при възрастни, варира от 110 до 160 грама
на денонощие. Излишното количество се
отделя чрез бъбреците, без да уврежда
организма.
E579 - Железен глюконат - получава се при смесването на бариев сулфат и железен сулфат. В някои случаи тази хранителна добавка може да бъде генетично модифицирана. Може да бъде както емулгатор, така и стабилизатор, т. е. тя е в състояние да запазва консистенцията на продуктите и да повишава вискозитета им. В някои страни е забранен за използване.
Въздействие
върху човека:
Като
лекарствен продукт железният глюконат
е необходим, за да се набави необходимото
количество желязо в организма при
дефицит на такова. Веществото поддържа
баланса на желязо в тялото, използва се
при терапии и профилактика срещу
желязодефицитна анемия. Странични
ефекти, дължащи се на употребата му са:
алергични реакции, болки в корема,
световъртеж, сърбеж по кожата,
ерозивно-улцерозни увреждания на
стомашно-чревния тракт. В качеството
си на хранителна добавка може да
предизвика диспептични симптоми, диария
и оказва токсично действие върху черния
дроб и стомаха. В малки количества е
безвредна.
Какво се случва в организма след консумацията на тези маслини натъпкани с 5 Е-та, на които %ното съдържание в опаковката е НЕИЗВЕСТНО? Мисля резултата е повече от ясен.
PS. Вкусът на маслините е абсолютно безвкусен.
Красимир за войната
Учителите се провалиха - когато вече ням...
То хубаво, ама...в хляба освен брашно от ГМО пшеница, мая и сол неизвестно от къде има и: подобрители, оцветители, глутамат, Е-та също и др.
Водата ти - наситена с кемтрейлс отрови, които 8 осма година се сипят от самолети над Бг и съдържа: наночастици алуминий, барий - добре разтворим във вода и въздух, диетилен бромид и т.н.
Сол - и тя вече не е като време оно
Забравяш и изкуствено замърсения въздух от кемтрейлса!
И ти остана май ловето! То пък зависи от горните, така че ...?