Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 11:28 - Какво има в храните ни?
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 2398 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2013 14:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди няколко дни купих 1 кг маслини от Турция в пластмасова кутия. Разбира се информация за съдържанието в нея има, но за пластмасовата кутия от каква пластмаса е няма! Трайност на маслините:  2 години!!!!! 
Освен маслини, вода и сол в кутията има още:
 

E202 - Калиев сорбат - безопасен консервант, често се използва за обработка на хранителни продукти, особено зеленчукови консерви, яйчни полуфабрикати, месни и рибни продукти, плодови сокове, безалкохолни напитки. Употребява се също при направата на козметични средства. Разрешен е за употреба в повечето страни. Максималното количество, което се допуска в суровините и готовите продукти, е от 0,1 до 0,2%.

Въздействие върху човека:
Дневното количество от веществото не трябва да надвишава 25 мг на 1 кг телесно тегло. Предпочита се пред останалите консерванти, заради хигиенната си безопасност.

Е 211 натриев бензоат е често употребяван консервант, който гарантира свежестта на продуктите. Потиска развитието на клетките на дрожди, гъбички и някои бактерии.

Въздействие върху човека:

Натриевият бензоат е разрешен в повечето страни за консервиране на много хранителни продукти. Неговото максимално допустимо количество е от 0,15 до 0,25%, а дневното потребление не трябва да надвишава 5 мг/кг. Неблагоприятното въздействие върху организма се изразява в провокирането на алергични реакции и развитието на ракови заболявания. Да се избягва попадането на веществото в дихателните органи и в очите.

Е 220 - Серен диоксид – отнася се към групата на консервантите. Антиоксидант е, избелва и стабилизира цветовете.

Въздействие върху човека:

Е 220 се отнася към опасните за здравето хранителни добавки, защото е токсичен. Серният диоксид е в състояние да предизвика различни алергични реакции и проблеми с метаболизма при хора с намалени функции на бъбреците. Отразява се, най-вече, на астматиците. Освен това, притежава способността да разрушава тиамина (витамин В1), но пък добре предпазва витамин С от окислително разцепване.


Е270 - Млечна киселина – отнася се към консервантите и е предназначена за безопасността на продуктите, спирайки развитието на патогенни бактерии. Добавката представлява прозрачна течност, без утайка и мътност, а мирисът и вкусът - характерни за киселината. Това е напълно натурален продукт и се приема за биологично безопасна съставка.

Е 270 се среща в млечно-киселите продукти, образува се в тестото в процеса на ферментация, при ферментирането на захарни разтвори и млечни продукти с млечно-кисели бактерии.

Въздействие върху човека:

Млечната киселина се образува в човешкия организъм при естественото разграждане на глюкозата. Глюкозата е основен източник на необходимата енергия за мозъка и мускулите. Колкото по-интензивна е мускулната работа, толкова повече се активизира образуването на млечна киселина.

Трафикът на млечна киселина, участваща в метаболизма при възрастни, варира от 110 до 160 грама на денонощие. Излишното количество се отделя чрез бъбреците, без да уврежда организма.
 

E579 - Железен глюконат - получава се при смесването на бариев сулфат и железен сулфат. В някои случаи тази хранителна добавка може да бъде генетично модифицирана. Може да бъде както емулгатор, така и стабилизатор, т. е. тя е в състояние да запазва консистенцията на продуктите и да повишава вискозитета им. В някои страни е забранен за използване.

Въздействие върху човека:

Като лекарствен продукт железният глюконат е необходим, за да се набави необходимото количество желязо в организма при дефицит на такова. Веществото поддържа баланса на желязо в тялото, използва се при терапии и профилактика срещу желязодефицитна анемия. Странични ефекти, дължащи се на употребата му са: алергични реакции, болки в корема, световъртеж, сърбеж по кожата, ерозивно-улцерозни увреждания на стомашно-чревния тракт. В качеството си на хранителна добавка може да предизвика диспептични симптоми, диария и оказва токсично действие върху черния дроб и стомаха. В малки количества е безвредна. 
   Какво се случва в организма след консумацията на тези маслини натъпкани с 5 Е-та, на които %ното съдържание в опаковката е НЕИЗВЕСТНО? Мисля резултата е повече от ясен. 
  PS. Вкусът на маслините е абсолютно безвкусен. 




Гласувай:
2



1. milady - аз съм на хляб, сол...вода и...
30.10.2013 11:47
и ЛОВЕ ....
цитирай
2. truthful - То хубаво, ама ... ?!
30.10.2013 12:53
milady написа:
и ЛОВЕ ....

То хубаво, ама...в хляба освен брашно от ГМО пшеница, мая и сол неизвестно от къде има и: подобрители, оцветители, глутамат, Е-та също и др.
Водата ти - наситена с кемтрейлс отрови, които 8 осма година се сипят от самолети над Бг и съдържа: наночастици алуминий, барий - добре разтворим във вода и въздух, диетилен бромид и т.н.
Сол - и тя вече не е като време оно
Забравяш и изкуствено замърсения въздух от кемтрейлса!
И ти остана май ловето! То пък зависи от горните, така че ...?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 598692
Постинги: 255
Коментари: 297
Гласове: 1047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930