Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2014 21:50 - Въпрос към блогърите
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 3804 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 11.02.2014 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тук на тази снимка 

 image

се вижда саркофага на фараона Хеопс. Изработен е от гранит(за тези, които не знаят най-твърдата скала), но не е направен от отделни плочи, а е ИЗДЪЛБАН, при това с ПРАВИ ЪГЛИ.
    Той е изработен преди 5000 години от едни човеци, които са имали чукове, длета,
НЕ СА ПОЗНАВАЛИ ТОКА И ТВЪРДОСПЛАВНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ, НЕ СА ИМАЛИ И МАШИНИ. 

        Покривът на стаята е също от гранитен блок тежащ между 60-100 тона, който е повдигнат над земята на 100 метра и е ПОСТАВЕН ТОЧНО КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО. 
           Та въпросът ми драги съблогъри, ели това направено от едни първобитни хора или не? Тука има големи капацитети по тези въпроси и да видим какви отговори ще се получат.



Гласувай:
5



1. nikikm - Плочи
11.02.2014 22:26
или блокове? И не може ли да е имало "първобитни" в комплект с "Богове"?
цитирай
2. saadi - Това не е гранит , а геополимерен бетон .
11.02.2014 22:39
На египтяните им са били необходими две неща да го добият :
1. Пясък .
2. Речна утайка .
Разполагали са и с двете в неограничени количества . Оставало им е да добавят вода и да разбъркват при стайна температура и обичайно налягане .
За самото изливане на формата са им трябвали малко дъски , за да си сковат скелета и куфражи . Дървета в Древен Египет - дал Господ .
Естественият сив гранит не се отчупва така както са се отчупили парчетата от показания на снимката , саркофаг . Освен това , Херодот също е писал , че египтяните си приготвят камъка , а не го режат някъде и да го карат по Нил . И освен , освен това , самите египтяни са си го нарисували целия този процес по стените на някои от пирамидите си .
То не става по цял ден само да се пръскате с кемтрейлс с приятели . Трябва и да се чете , и да се мисли малко .
цитирай
3. truthful - saadi, по стените на пирамидите ...
11.02.2014 22:47
saadi, по стените на пирамидите няма рисунки!! Така, че ти трябва да четеш повече! Ясно?
А да си чел над тавана от този твой "геополимерния бетон" колко стотици хиляди тона товар има?
Иначе какво - диваци нареждали правилно каменни блокове от 4-5 тона на всеки 2-3 минути и направилеи огромна конструкция, без да са познавали числото П и без тази конструкция да мръдне хилядолетия? Хммъ..Чи как става бе умнико?
цитирай
4. saadi - http://blog.bg/photos/107409/images7.jpg
12.02.2014 00:09
http://blog.bg/photos/107409/images.jpg
http://blog.bg/photos/107409/images1.jpg
http://blog.bg/photos/107409/images2.jpg
http://blog.bg/photos/107409/images3.jpg

Има , но действително са редки . Имало е богата украса в погребалните камери , по стените на храмове и т.н.к . Има и много релефи (всъщност аз тях имах предвид , но съм написал погрешно "нарисували") , които изобразяват детайлно различни религиозни и битови сцени .
Все пак приемам забележката ти .
Оттам нататък си се нахъсал и си ми написал поредица безсмислици и откровени глупости . Чи ти ако съ чукниш пу главата и помислиш малко , ще ти светне , Чи причината да строят в пирамидална форма е именно , за да носи всеки следващ таван по-малка тежест , т.е. като погледнеш отгоре надолу се вижда , Чи колкото по-голяма е тежестта , толкова на по-голяма площ е разпределена . Чи куей туй число П и защо им е било на египтяните да го познават - не знам . Иначе за дълголетието на конструкцията , важна роля играе климатът и материалът , от който е изработена . Виж в интеренет за последните две , Чи ни ми са обяснява сига :-))
цитирай
5. truthful - До saadi
12.02.2014 10:45
Огромни постройки като пирамидите и с геометрия каквато модерното човечество познава от преди 250 години, които днес не могат да бъдат построени с наличната техника просто няма какво да го коментираме. Само с един чук, длето и някакъв си камък за изглаждане да се постигнат невероятни неща е доста глуповато и наивно да се вярва. Без солидни знания и техника такива поктройки са немислими за оня период от време. Факта, че пирамидите с огромната си тежест не са потънали и разместили с времето трябва да говори за неслучаен подбор на терена. Всеки камък е на мястото си и като че ли проверен как ще стои след хиляди години напред, щом в дендерския храм е предсказано, че ще бъдат построени преди 10 000 години!? По-късно тази развита египетска цивилизация е ... унищожена. Науката казва, че ги застигнало внезапно застудяване и кой къде го сварила командата останали в тая поза, но май не е така. Техниката, с която са правени я няма, но следите от машинна обработка са налице и не са унищожени. Ето http://www.gizapower.com/Advanced/Advanced%20Machining.html гледай какво са направили с ГРАНИТА, а не ГЕОПОЛИМЕРЕН БЕТОН в ония години!? Айде да не се надлъгваме, че една постройка от над 2,5 милиона кубични метра ще може да я забъркат с някакъв си полимерен бетон, па как са го качили на 148 метра височина!? Па това с кофражите и ВИСОКИЯ КЛАС НА ГРАПАВОСТ,(ако занаеш какво е?) ма уби.
Изобщо като пишеш някои работи недей преписва, ами съ чукни в главата и си задай въпроса: Абе какво пиша? Ако можеш и това да направиш?
цитирай
6. saadi - Ами май ти не четеш какво ти пиша . Ако са изливали камъните в процес на
12.02.2014 12:03
самия строеж на пирамидите , тогава за какво качване говорим ?!
Каква е тая геометрия , дето я познаваме само от 250 години ?!
Всеки камък бил на мястото си , казваш ... Че къде искаш да е ? Във въздуха ли ?
Писах ти и за разпределението на тежест спрямо повърхнина . И никой не твърди , че древните египтяни са били тъпаци без никакви знания . На практика хората и тогава са имали същият умствен капацитет като съвременното човечество .
И накрая : От гранит ще е трудно да построим такива пирамиди дори със съвременна техника , но от геополимерен бетон - не . Що не идеш на някой строеж и не питаш работниците , за колко време се строи един блок и трябват ли им извънземни технологии .
цитирай
7. truthful - saadi
12.02.2014 14:08
saadi, момче младо айде спри да пишеш глупости дето не са ти ясни. Само да повтаряш написаното от мен и го коментираш ли можеш? По твоята логика хората и СЕГА щяха да правят небостъргачите без кранове и друга техника, щяха да си гналиват бетона на ръка, да го дърпат с въжета и макари, а за полираните гранити нямаше нужда да има твърдосплавни инструменти, нито ток, нито двигатели. Изобщо нищо не е било необходимо според тебе. Трябвало е дза си останем с чука и длетото. Да вземеш сериозно да научиш мерките и теглилките, голям проблем са ти. А за технологии на обработка и клас на грапавост дето не ги знаеш какво означават - ИЗОБЩО, АМА ИЗОБЩО НЕ КОМЕНТИРАЙ!
цитирай
8. saadi - Ааааа , не ми приписвай логика , каквато не съм изказвал .
12.02.2014 15:41
Писах ти , че древните египтяни са намерили начин да се справят с проблемите си без да разполагат със съвременна техника . Ние я използваме просто защото я имаме . Или мислиш , че ако нямахме кранове щяхме да живеем в землянки ? Остави пирамидите . Според теб замъци , крепости и внушителни катедрали са ги строили през средновековието как ???
Или пък , пак по твоята логика , как са си рязали стъклата за прозорци като са нямали елмаз навремето ?
Това , което ти излагам е хипотеза (не е моя) . На мен ми допадат доводите й и затова я подкрепям . Но явно ти искаше да прочетеш други отговори . Хем питаш , хем отхвърляш предложенията . Вместо да се опитваш да ме оборваш и да си проличава колко си зле в технологично отношение (щото ако искаш може да се пробваме да изчисляваме с "мерки и теглилки") , да беше си написал твоята теория как са били построени пирамидите (подозирам и от кого) . Да те видим ти колко си логичен :-))
цитирай
9. truthful - "древните египтяни са нам...
12.02.2014 16:06
"древните египтяни са намерили начин да се справят с проблемите си без да разполагат със съвременна техника" - айде остани със здраве, не коментирай повече, няма нужда, НЯМА!
Пирамидите ги построиха с геополимерен бетон и дървени линийки, гранита го полират с чук и длета там някакви, правят масивни постройки от милиони тонове!!!!!!!!!!!!!!! на ръка без машини, и тем подобни измишльотини! Ти вярваш ли си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 598889
Постинги: 255
Коментари: 297
Гласове: 1047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930