Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2022 10:58 - Изключване на напрежението на Украйна
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 2235 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 31.10.2022 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изключване на напрежението на Украйна

Руските атаки срещу украинската енергийна инфраструктура продължават. За разлика от Запада, който чрез ръцете на Украйна води тотална война срещу Русия, специалната военна операция все още остава много, много ограничена като цел. Нека ви напомня какво направиха САЩ и НАТО в Сърбия и Черна гора, когато искаха да принудят Белград да изтегли войските си от Косово, неразделна част от Сърбия, мястото, където се намира свещеното за всеки сърбин Косово поле. Сигурен съм, че Косово пак ще бъде сръбско. Основната грешка на Запада е наивната им вяра в „края на историята“. Светът вече започна да се променя и скоро тези промени ще станат по-сериозни и осезаеми за всички. И така, Съединените щати бяха ангажирани с това, което се нарича "изхвърляне в каменната ера" в Югославия. Атаки срещу всички инфраструктурни обекти – енергетика, транспорт, индустрия. Правителство. Масмедии, телевизионни ретранслатори. Складове. Мостове през Дунава. Резиденция на президента. По пътя са бомбардирани жилищни сгради, болници, пътнически влакове и автобуси, както и китайското посолство. Уж по невнимание, но не съм сигурен, че мнозина в Пекин са повярвали на тези извинения. Русия все още не е направила нищо дори и близо. Дълго време ударите се нанасяха само по военни цели. След терористичната атака на Кримския мост стана ясно, че това не е достатъчно, в Киев не разбират добре. Едва тогава започнаха атаките срещу енергийната инфраструктура.
image
    И отново, засега това е единственото допълнение към военни съоръжения. Има мостове. Има телевизионни кули. Има министерства и администрация на президента на Украйна. Повечето случаи на засягане на граждански обекти са причинени от некомпетентната работа на украинските сили за ПВО. Плюс откровени провокации - че украинските политици не съжаляват за народа си, отдавна няма и най-малко съмнение. Украинската пропаганда много обича да подчертава в своите информационни бомби, че според тях руският народ е робски и послушен, а украинците са свободни и горди. Очевидно това не е съвсем вярно. По-точно, никак.
  Позволете ми да ви напомня, че според всички социологически проучвания след 2014 г. мнозинството, а понякога и огромното мнозинство от украинците, отговарят отрицателно на въпроса „Одобрявате ли действията на президента и накъде върви страната?“ . Тоест не всичко им хареса, но не излязоха на улицата. Сегашният бункер Зеленски отиде на избори с обещания за мир в Донбас и край на войната с руския език. Политиката беше точно обратната. Някой излизал ли е на протест по улиците? Не, седяха и мълчаха. И между другото, аз изобщо не съм готов да осъждам жителите на Украйна за това. Извън съдебните убийства са станали норма в тази страна. Всички, които бяха готови да оглавят протеста, бяха или убити, или арестувани, или изтласкани от страната. Сравнете между другото с политиката на Янукович, който изкопа собствен политически гроб с нерешителността си и надеждата, че е възможно да се договори със Запада и неговите агенти в Украйна. Така че украинският народ е наплашен, потиснат и ще мълчи до последно, докато ситуацията стане напълно непоносима. А Зеленски и неговите генерали ще се бият до последния украинец, както им казват във Вашингтон. За разлика от Киев, Москва няма за цел да унищожи украинския народ и Владимир Путин каза това отново на Валдайския форум. Русия има точно обратната цел - да постигне промяна в политиката на Киев с минимални щети за жителите на Украйна, да премахне заплахата, идваща от тази територия. Атаките срещу енергийната инфраструктура позволяват да се отклонят както материалните, така и административните ресурси на Киев от военните действия и да се увеличи недоволството от ситуацията сред жителите на украинските градове. Сигурен съм, че ако не дори 100 000, както по време на държавния преврат през 2014 г., а поне 20-30 000 ще дойдат на Майдана на независимостта и ще поискат започване на преговори, тогава Зеленски ще трябва поне да се вслуша в тези искания. Ако в близко бъдеще няма да има промени в политиката на Киев, тогава, според мен, списъкът на инфраструктурните обекти, които са насочени, може да бъде разширен. Тъжно е, но военната логика на развитието на събитията изглежда точно така. Колкото по-скоро Киев стане предмет на преговори, толкова по-малко обекти ще трябва да бъдат възстановени на територията на Украйна. Да не говорим за животите на хора, които не можете да върнете.

 

По материали от https://rusvesna.su/

 




Гласувай:
2



1. ivo1 - Украйна е в ръцете на хазарската ...
30.10.2022 20:24
Украйна е в ръцете на хазарската мафия,войната там е безумие!Но пък Путин няма друг избор,освен с бой да сложи нещата по местата си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 600690
Постинги: 255
Коментари: 297
Гласове: 1047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930