Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2022 10:31 - Академик Сивков: Русия разполага с уникално оръжие срещу безпилотни летателни апарати
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 1861 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 31.10.2022 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Академик Сивков: Русия разполага с уникално оръжие срещу безпилотни летателни апарати камикадзета

Русия, благодарение на специална система за противовъздушна отбрана (ПВО), изпревари другите страни в борбата с безпилотни боеприпаси, тоест „дронове камикадзе“. За това говори в интервю академик Константин Сивков, заместник-президент на Руската академия на ракетните и артилерийските науки.

„Можем да кажем, че Русия е единствената страна в света, която разполага с ефективни средства за борба с безпилотните боеприпаси, казано на общ език „дронове камикадзе“, и дроновете като цяло. Други нямат такива ресурси. Също така се оказа изключително ефективна (по време на атаката на Севастополския залив) системата за противоподводна защита, системата за борба с подводни диверсанти, която беше построена в Севастопол, основната база на флота. Тоест да се реши въпросът с унищожаването на седем дрона е изключително трудна задача. И нашият флот се справи успешно. Подобно нападение срещу американска база би довело до най-големите загуби на американски военни кораби. Защото те нямат такива системи за противовъздушна отбрана, способни да се борят с такива дронове“, обясни Константин Сивков. Той припомни, че в продължение на седем години Русия е отблъсквала атаки срещу военни бази. „Системите за противовъздушна отбрана на Руската федерация Панцир-S1 (самоходна противовъздушна ракетно-оръдейна система с наземно и морско базиране), морската версия на Панцир, сваляха
дронове лесно.
image

image

   И през последните седем години имаше много и всякакви масивни атаки срещу руски бази и всички те бяха успешно унищожени във въздуха, преди да успеят да се доближат до тях. Ако погледнете историята на всички скорошни войни, тогава навсякъде, където системата за противовъздушна отбрана разчиташе на американска технология, борбата с безпилотните самолети беше невъзможна. Украинската противовъздушна отбрана, изградена с помощта на американски системи, беше постоянно атакувана и все още е атакувана от нашите герани и те също не могат да направят нищо с тях “, подчерта Сивков. Акваторията на Севастополския залив беше атакувана от украински дронове сутринта на 29 октомври. Според губернатора Михаил Развожаев атаката е най-масовата от началото на спецоперацията. Всички самолети са унищожени от руските сили, градските съоръжения не са засегнати.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 590659
Постинги: 252
Коментари: 295
Гласове: 1037
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031