Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2023 12:18 - Започваме ли да воюваме истински?
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 2444 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.02.2023 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Започваме ли да воюваме истински?

По материали от рyски източници

Специалната военна операция в Украйна , която продължава почти цяла година (без две седмици), отдавна е преминала във войната за изтощение, война, в която „войната на тила“ е най -важната. Фактор за победата - война на комуникациите и война на ресурсите.

   Украйна живее в много отношения на вносни ресурси за последната година, украинските военни операции сега се извършват главно от чуждестранни оръжия и чуждестранни боеприпаси, които трябва да бъдат доставени на фронтовата линия отвън - от западната граница, през цялата страна, по железниците и по мостовете през Днепър.

Украйна получи най -гъстата мрежа от пътища и железници от СССР, почти напълно електрифицирана. Локомотивният парк на украинските железници е представен най -вече от електрически локомотиви и в по-малка степен - дизелови локомотиви.

За да се спре военният транспорт по украинските железници, е необходимо да се повредят мостовете през река Днепър, два от най-важните тунели в Закарпатия, възловите станции за сортиране и диспечерски възли.
image

  На снимката пyск на крилата ракета

Прекратяването на захранването също ще спре, а в някои участъци напълно ще спре
транспортирането по железниците, поради прекратяването както на напрежението на сцеплението, така и на енергийното захранване на диспечерските единици и стрелочните единици.
  Вчера, за първи път от началото на СВО, ние ударихме реалните обекти на енергийната инфраструктура - по генериращи мощности. Поразени са машинните зали на ТЕЦ в Киев, в Харков, На Криворожката ТЕЦ, на ГЕЦ в Днепър, както и други обекти.
  По-рано през цялата година нашата армия поразваше само трансформаторни подстанции, които бяха сравнително лесно възстановени от украинската страна.

  Унищожаването на трансформаторните подстанции без унищожаване на генераторите на мощност не причинява сериозни повреди на никоя енергийна система – има пренасочване на електричество, трансформаторите се заменят с нови и се свързват за сравнително кратко време, измерено с дни и седмици.

 Унищожаването на турбините и генераторите след поражението на машинните помещения на електроцентралите ги деактивира за дълго време. Демонтирането на счупени енергийни единици, възстановяването на строителните конструкции и инсталирането на нови единици, които все още трябва да бъдат закупени - този процес може да отнеме много години в мирно време, ще бъде почти невъзможно да се направи това във военно време.
   Всъщност едва сега започнахме да воюваме реално, да прилагаме необратими щети върху енергийната инфраструктура на Украйна. Този процес трябва да бъде продължен и да се увеличи, докато не прекратят военния транспорт на територията на това географско и историческо недоразумение.

  Ние ще победим Украйна точно когато бъдат изведени от строя всички мостове през Днепър, когато има пълна морска блокада и бъдат прекъснати yкраинските железопътни пътища.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 590620
Постинги: 252
Коментари: 295
Гласове: 1037
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031