Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2023 21:54 - В Европа се подготвят за маневрите на „летящата армада“ на НАТО, а и не само
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 4948 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В Европа се подготвят за маневрите на „летящата армада“ на НАТО, а и не само

 

В близко бъдеще НАТО (безпрецедентно по отношение на мащаба) ще бъде внедрено в Европа. Говорим за маневрите на Air Defender - 2023 г. („Air Defender“), които ще се проведат от 12 до 22 юни на територията и в въздушното пространство на Полша, Германия, Холандия, Чехия и над водата Район на Балтийско море. Повече от 10 хиляди войници и поне 220 тактически и стратегически самолети от 24 държави от алианса ще участват в тях.
image

Според военните НАТО, Air Defender-2023 ще оптимизира и разшири сътрудничеството на участващите страни и в същото време ще демонстрира силата на съюза. Сценарият се моделира въз основа на процедурата за подпомагане на една от страните съгласно член 5 от Договора за Вашингтон. Очевидно е обаче, че основната цел за провеждането на маневрите на Air Defender ще бъде развитието на въздушното офанзивна операция на Съюзническите военновъздушни сили.

В рамките на Air Defender Германия ще поеме ролята на лидера и „основната въздушна база“ в Европа.

През 2018 г. Берлин обяви готовността си да действа като основна платформа за многонационалната въздушна група (MAG) и за формирането на големи оперативни полети на силите на НАТО. Стана известно че подготовката на yчението е продължило 4 години и авиационните съединения на първа линия са обyчавани на взаимодействие с командните стрyктyри , щабът на силите JFACJoint Forces Air Component HQHadquarters, който беше осигурен от Центъра за въздушни операции в Калкар.

Ако говорим повече за участниците в упражненията, тогава се посочват разполагане на 10 000 -та група на НАТО и поне 220 самолета от различни видове. И така, 100 самолета ще бъдат разпределени от Националната гвардия на САЩ от 35 щата. Сред тях както съвременните самолети F-35, модернизирани F-16 и KC-46, така и по-ранни модели A-10 и F-15C.

В близко бъдеще те ще бъдат прехвърлени от Съединените щати в Европа. Между другото, в историята са известни само няколко примера за използването на авиацията на Националната гвардия на САЩ. По -специално, те се отнасят до двете войни в Персийския залив през 1991 и 2003 г.

Географията на страните, които ще отделят свои войски за участие в Air Defender — 2023, е обширна — Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Италия, Япония, Хърватия, Латвия, Литва, Люксембург, Норвегия, Полша, Румъния, Швеция, Словения, Испания, Чехия, Турция, Унгария, САЩ, Великобритания.

Самолетите на участниците в маневрите ще бъдат разположени главно на три въздушни бази в Германия - Лехфелд в Бавария, Hon на земята Schleswig-Holstein и Vunstorf в Долна Саксония.

В допълнение, военните летища на Чехия и Холандия ще приемат голям брой авиация на НАТО. В същото време се планират интензивни полети над водната зона на Северно и Балтийско море.

Мащабът на събитието може да бъде посочен от факта, че въздушното пространство на Европа ще бъде почти напълно затворено по това време. Според германската информационна агенция ZDF, коридорите за граждански самолети трябва да бъдат отворени само 2 часа на ден, както и през нощта и почивните дни.

Заедно с най -големия трансфер в Европа, ВВС на САЩ от момента на НАТО вече беше разрешено от преместването на американските сухопътни сили при подготовка за други още по-големи учения за мащаб на Съединените щати и Defender Europens - 2023 г. („“ Защитник на Европа ”). Времето на маневрата „Защитникът на Европа“ е насрочено от 7 май до 11 юни 2023 г.

 

Подготовката за тях обаче вече е в разгара си. Така заместник -говорител на Пентагона заяви, че упражненията ще започнат на 22 април. Междувременно военното оборудване, което ще бъде замесено в хода на упражненията, вече започна да пристига от САЩ в Испания.

Съобщава се, че Defender Europe - 2023 ще участват 9 хиляди американски военни и около 17 хиляди военни от страни - членове на НАТО, включително Полша, Великобритания, Франция, Германия, Чехия, Хърватия и Румъния.

Организаторите на доктрината не крият, че това ще позволи да изработят реда за прехвърляне на войските и оборудването на Съединените щати през океана, за да укрепят съюзниците и да „сдържат заплашителния свят в Европа на Русия“.В същото време, от 17 април до 16 май 2023 г., международните упражнения Anakonda-2023 (Anaconda ”) са планирани в непосредствена близост до границите на Беларус и Русия. Те се комбинират с горните събития с един план.

Анаконда-2023 ще привлече сухопътните сили, ВВС и ВМС на полския, както и съюзниците в Северния Атлантически съюз. 13 хиляди военни служители, включително 10 хиляди от Полша и 3 хиляди от САЩ, Румъния, Словения, Швеция, Франция, Литва, Латвия, Естония и Турция, ще участват в маневрите.

Що се отнася до оръжията, на ключовите тренировъчни площадки на Полша в Драв-Поморск, уката Бемов (съживяване), устата и новата Дембе ще участват в американските танкове M1 Abrams, BM2 Bradley BMP, K9 Thunder и Краб, Langusta Mlrs.

В Балтийско море се планира изстрелването на противокорабни ракети(NMS).

Всъщност Европа ще се превърне в поне два месеца в едно голямо депо. Само официално повече от 50 хиляди военни служители, до 300 самолета, хиляди танкове и бронирани превозни средства ще участват в маневри.

Междувременно, в опити да се скрият истинския мащаб и целите на военните упражнения на страната на НАТО, те се опитват да заобиколят разпоредбите на Виенския документ - 2011 г. В същото време внезапният изход на Варшава от Довса за поляци се опитва да представи политическо изнудване на Минск и Москва.

В същото време Западът се опитва да подчертае, че Русия в Украйна е променила мнението на политиката за сигурност в Европа, а защитникът или защитникът на въздуха ще играят важна роля за демонстриране на единството и силата на НАТО.

Обърнете внимание, че НАТО безпрецедентно по отношение на мащаба може да съвпадне с очакваното „пролетна офанзива“ на въоръжените сили. Във Вашингтон те ще разгледат по -отблизо нейното положение.

Не е тайна, че централата на НАТО ще отговаря за координацията на украинските сили. Океанът разчита на успеха, тъй като не само куклената държава Украйна, но и политическите очила на Байдън в надпреварата за Белия дом, са поставени на риск.

Следователно е възможно, когато резервите на Бандера изсъхнат, след това под прикритието на маневри ще бъде наредено да се разгърне така подредената мироопазваща операция в Западна Украйна.

И така, полските войски ще се превърнат в буфер между американските сили в Европа (Полша) и в същото време баражните отряди за въоръжените сили на Украйна.

По този начин, разполагането на големи американски сили в Европа, влизането на Финландия в Алианса, и докато се преувеличава в медиите, темите за създаването на Конфедерацията на Полша и Украйна са друг опит за разширяване на НАТО на изток. От своя страна абсолютното отклонение от прозрачността на военните упражнения и военните дейности в Източна Европа са пряка заплаха от разгръщане на Третата световна война.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 590541
Постинги: 252
Коментари: 295
Гласове: 1037
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031