Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2022 09:05 - Арно Девелей за „Донбас: Войната срещу паметта“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1032 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Арно Девелей за „Донбас: Войната срещу паметта“ Плюс ново интервю за Press TV „Израелската агресия се ускорява“ Кевин Барет 6 https://kevinbarrett.

image


https://kevinbarrett.substack.com/p/arnaud-develay-on-donbass-the-war?fbclid=IwAR1iv-rjFrnhuL0yqaeetnHgqW8gM_stH4tmxXdbvqUwQ0N88rI-vvP8_2g
https://www.youtube.com/watch?v=XzKkt-uNXUc
https://www.youtube.com/watch?v=kU29fqxiA4I&feature=emb_imp_woyt

Гледайте днешното интервю с Arnaud Develay по-горе; по-долу е новата му статия. Превъртете надолу за последната ми дискусия по Press TV относно ускоряващите се убийства на палестинци от Израел.

ДОНБАС: ВОЙНАТА НА ПАМЯТАТоку-що получихме новината, че е имало нов обстрел.

Със сигурност училището, което току-що бяхме напуснали, беше ударено за кой ли път с натовска ракета калибър 155 mn в сутрешните часове. Квазитоталността на рамките на прозорците беше покрита с дървени панели, които свидетелстваха за почти неистовото желание на подкрепяния от НАТО режим в Киев не само да се насочи към най-уязвимите, но и да попречи на предаването на спомен в опит да изкорени бъдещето .

В нещо, което се превърна в мрачно напомняне за ежедневните изпитания, на които е подложено населението на Донецк през последните девет години, ние отидохме до мястото на бомбардировката само за да открием, че този път целта е бил футболният стадион.

Известен като ДОНБАСС АРЕНА, този ултрамодерен стадион е бил дом на местния футболен отбор ШАХТЪР Донецк (Донецки въгледобивни миньори) от откриването му през 2009 г.

Той олицетворява жизнената икономика на региона и тогавашната му привлекателност за чуждестранни инвеститори. (Структурата е построена и завършена предсрочно от турски консорциум и нейният архитектурен стил е замислен от известен британски дизайнер.) ДОНБАС АРЕНА беше избрана за домакин на няколко мача от Европейското първенство по футбол през 2012 г., включително полуфинал игра с участието на бъдещия шампион Испания.

Това, което веднага ми направи впечатление, когато пристигнах на обекта, беше, че е построен точно до градския паметник на войните в парка на Ленин Комсовол.

Известен като Паметника, посветен на Освободителите на ДОНБАС, мястото включва извисяваща се 18-метрова скулптура, изобразяваща войник и миньор (името на Донецк през съветската епоха е Сталино и като символ на тогавашната жизнена минна индустрия на града, „Сталино“ е обявен за град-побратим на Питсбърг, Пенсилвания), заедно държат меч с острието му, забито здраво в земята.

В подножието на статуята стои входът на музей с вечно горящ пламък.

Паметникът е посветен на „ паметта на всички военни части и формирования, освободили ДОНБАС по време на Великата отечествена война “.

Контрастът между тежестта, струяща от това място в опозиция на консуматорството, почти езическите ритуали, символизирани от стадиона, разположен на един хвърлей камък, подчертава борбата, която в момента се води в тази част на света между материалистичните и необуздани сили на материализма.

 Култът към парите и ефимерното удовлетворение от подкрепата за футболни отбори е в ярък контраст с вечната трезвост и достойнство, излъчвани от мястото, където имената на хиляди мъченици са гравирани завинаги в тъмен гранит.

На заден план гърмежите на артилерията отекваха спорадично в мрачното сиво небе, сякаш за да напомнят на посетителя, че войната продължава и че изходът й все още е несигурен.

Тази дихотомия се разиграва в целия ДОНБАС.

След това отидохме до място, където настоящата война можеше да се развие напълно различно, ако не бяха няколко войници, които обърнаха хода на съдбата срещу невероятни шансове през 2014 г.

Като място, където силите на нихилизма също се опитаха да изкоренят спомена за онези, които са дали живота си при освобождаването на региона, САУР-МОГИЛА беше „ централната точка на интензивни битки, когато съветските войски успяха да поемат контрола над височината от германците сили през август 1943 г. През 1963 г. на върха на хълма е открит мемориален комплекс в чест на загиналите войници, състоящ се от обелиск със стоманено-бетонна статуя на съветски войник, четири стоманено-бетонни скулптури, построени по протежение на склон, водещ до обелиска (всеки в памет на пехотинци, танкисти, артилеристи и летци, участвали в битката), и стени, изписани с имената на загинали войници в битката. ” (1)

През май 2014 г. киевската хунта предприе масивна военна атака срещу този изключително стратегически хълм. Те започнаха с бомбардиране на военни паметници от Втората световна война. Няколко доброволци от DPR успяха да овладеят офанзивата, като призоваха своите артилерийски стрелци да се прицелят в собствените си координати с намерението да нанесат огромни жертви на врага. Тази тактика успя да даде време на Донецка република да се мобилизира по начин, благоприятен за оцеляване, за да продължи борбата. „Алек“, един от тези герои беше с нас и ни разказа за жестокостта на битката. Постъпва в редиците на опълченците на 48 години. Сега е на 57. Той свидетелства, че в разгара на момента е призовал командирите си „да бомбардират германците“.

Бившият оперативен служител на СБУ Василий ПРОСОРОВ перфектно улови войната за контрол на наратива, която се води в Украйна от поне 20 години. В документалния си филм „Културоцид“ той припомня подробно как училищните ръководства в градовете на републиката Луганск и Донецк са били насочени към промиване на мозъци на децата с груба русофобска пропаганда и измислена история на Украйна, основана на идеология, известна като „интегрален национализъм“. (2)

Олексий Арестович, бивш офицер от разузнаването, който сега служи като съветник на украинския президент Володимир Зеленски, веднъж заяви, че „ Националният разказ на Украйна се основава на лъжа, която казваме на себе си и на другите, защото ако истината излезе наяве, страната ще спре да съществувам .” (3)

Това са залозите на Специалната военна операция.

Арно Девелей е международен адвокат. Той участва в защитата на бившия президент Саддам Хюсеин заедно с бившия главен прокурор на САЩ Рамзи КЛАРК; той е документирал режима на незаконни санкции, наложен на Сирия, докато е живял в Дамаск в резултат на Закона за Цезар.

(1) Стратегическа офанзива в Донбас (август 1943 г.) – Уикипедия

(2) КУЛТУРОЦИД – YouTube

(3) Украйна и Луганск 2014-2022 г. Интервю със свид. Факти и разкрития.

 

PressTV.ir

Израелските сили са убили палестинец по време на арест на окупирания Западен бряг. Колкото и лошо да звучи това, то бледнее в сравнение с бруталността на израелския режим. Тези инциденти следват месеци на напрежение, което се задълбочи, откакто израелските сили започнаха репресии на окупирания Западен бряг през март в отговор на поредица от атаки на палестинци в Израел. В това издание на „Светлините на прожекторите“ ще разгледаме защо Израел е увеличил броя на убийствата си и дали сме на прага на нова интифада.








Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. morskipesni - Урките ще бъдат разгромени и смляни
10.12.2022 11:00
от справедливия гняв на русите и тяхната военна машина. Никой не може да спре русите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39951317
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930