Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2022 12:02 - Градовете на Украйна са подложени на масиран ракетен удар
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 2145 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 10.10.2022 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Градовете на Украйна са подложени на масиран ракетен удар

Градовете на Украйна са подложени на масирани ракетни удари в понеделник сутринта. Съобщава се за атаки срещу столицата на страната Киев, както и над Днепър, Харков, Житомир, Николаев и редица градове в Западна Украйна. Има загинали и ранени. Ударите се нанасят на няколко вълни – започнали са след 8.00 часа московско време и продължават няколко часа. Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е атакувана цялата територия на страната, като основна цел са станали цивилни обекти, предимно енергийни съоръжения. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че срещу Украйна са били изстреляни най-малко 75 ракети, повече от 40 от тях са били свалени. Руското министерство на отбраната все още не е коментирало ударите, последвали два дни след експлозията на Кримския мост, в които руските власти обвиниха Украйна. image

В Киев сутринта на 10 октомври имаше няколко експлозии. Съобщава се за работата на ПВО в района на Киев. Кметът на града Виталий Кличко заяви, че е нападнат квартал Шевченко в центъра на украинската столица. Съобщава се за най-малко пет експлозии, има ранени и загинали. По предварителни данни на полицията загиналите са най-малко 5 души. Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че ранените са около 30. Известно време след първата поредица от удари в Киев избухнаха нови експлозии. Какви обекти са били мишените на ударите, не се съобщава. Някои от тях бяха заснети на видео. Една от ракетите е ударила пешеходен мост в центъра на украинската столица. В резултат на удара на една от ракетите няколко коли се запалиха на улица Владимирская, това е самият център на града. image

Енергийни съоръжения под атака. Удар беше нанесен и по Днепър. В града и региона е обявена въздушна тревога. Съобщава се за ракетни удари по Ивано-Франковск, Житомир, Тернопол, Харков и Хмелницки, както и по Кривой Рог. Твърди се, че в Одеса системи за противовъздушна отбрана са били свалени от атакуващи дронове. В някои градове на Украйна имаше прекъсвания на електрозахранването. В Лвовска област властите потвърдиха, че е нанесен удар по обекти на енергийната инфраструктура. Прекъсвания със светлина също в Харков, Сумска област и редица други региони. През нощта се съобщава за нови ракетни атаки на Запорожие. От "Украински железници" съобщиха, че експлозии са повредили покрива на централната гара в Киев. Съобщава се и за възможни закъснения на влаковете поради повреди в енергийни съоръжения в западната част на страната. Ударите се нанасят на няколко вълни, като третата вълна започна около 10.00 часа московско време.

На 8 октомври рано сутринта избухна експлозия на Кримския мост. Руският президент Владимир Путин обвини за експлозията на моста специалните служби на Украйна. По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че отговорът на експлозията на Кримския мост „може да бъде само директното унищожаване на терористите“, като добави, че „така е прието в света“ и че „точно така какво чакат гражданите на Русия“. Той нарече Украйна „провалена държава“, а властите в страната – „престъпен режим“. Официален Киев отрича да е замесен в експлозията. Руските власти също заплашваха по-рано с удари срещу "центрове за вземане на решения" и инфраструктура. Наскоро беше назначен нов командващ руските войски в Украйна генерал Сергей Суровикин. Руското министерство на отбраната все още не е коментирало официално ударите, нанесени в понеделник сутринта. За последен път ракетна атака срещу Киев беше извършена в края на юни. Тогава в резултат на ракетен удар беше частично разрушена девететажна сграда в квартал Шевченко.

А ето и карта на yдарите:
image




Гласувай:
2



1. truthful - Украйна гори
10.10.2022 12:08
Украйна гори, вече два часа се нанасят ракетни удари по стратегически важни обекти в цялата страна. В Киев вече е регистрирана петата вълна от "пристиганията". "Украински железници" съобщават, че в Киев сградата на жп гарата е пострадала от взривна вълна. Няма електричество и водоснабдяване в Хмелницки, във всички райони на Сумска област, както и в редица други региони. В областите Хмелницки, Лвов, Полтава, Харков и Житомир има проблеми с достъпа до интернет. Метрото в Харков обяви спиране на движението "по технически причини".
Междувременно медиите пишат за изстрелванията на "Калибър" от Черно море и за активната работа на руските ВКС.
цитирай
2. bojinkata - Е па почна се!!!!
10.10.2022 16:11
Е па почна се!!!!
цитирай
3. morskipesni - Е'ало си мамата!
10.10.2022 17:30
А урките, какво си мислеха кювлиите? Пуцаме си с кеф, нали ни пазят? Ами САЩ-исаните, дали няма Армагедон и Посейдон да им дойдат на гости? По-добре е наркоманът да излезе от дупката си и да преговаря- инак ще изгори!
цитирай
4. ivo1 - Путин "благодари"за ...
10.10.2022 19:55
Путин "благодари"за подаръка си. Каквото повикало такова се обадило!
цитирай
5. truthful - Украинците още не могат да разберат ...
10.10.2022 23:27
Украинците още не могат да разберат какво ги чака. Не могат да се yсетят, къде ги вкараха САЩ и предлаганата им демокрация. Толкова yбити хора и разрyшения. Чакат ги дълги години мизерия. Толкова ги предyпреждаваха, но те НЕ и както се казва: Заради главата им е. Да са "дyмали". И след като не са "дyмали" сега ще ги дyмкат с ракети. И ако това е само началото и "още не сме започнали" ще е мазало за тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 604463
Постинги: 259
Коментари: 300
Гласове: 1057
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930