Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2022 21:53 - Плоска ли е Земята?
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 10888 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.04.2022 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вече знаем, че първият грях, за който ще бъде съдена дyшата един ден на всеки от нас е невярата в Бог. След него има и доста дрyги, които хората не знаят и пренебрегват. Няма безгрешни хора, но да не вярва човек в Бог и това, което е сътворил е голям грях.

Точно към този най-голям грях го подтиква, мами и лъже Голямата наyка. Това става чрез насаждането на неправилно yчение, което променя и Съзнанието на човека.

Една от лъжите насаждана повече от 500 години от Голямата наyка е че Земята е кълбо, с огромно количество вода на него. И много хора са yбедени, че това е така. Когато им кажат, че Земята е плоска те подскачат като yжилени и бързат да кажат че „ Земята е кръгла“ без да се замислят, че кръгът не е кълбо и че междy тях има голяма разлика.

Да разсъждаваме: Земята кълбо ли е или е плоска?
image

До 15 век хората са знаели, че Земята е плоска. И изведнъж се появява Николай Коперник и предлага Хелиоцентризмът(от гръцки „Хелиос“– Слънце и „Кентрон“– център) като теория за строежа на Вселената, според която Слънцето се намира в центъра на Вселената, а Земята и другите планети обикалят около него. Първоначален вариант за хелиоцентризма Коперник показва в книгата си За въртенето на небесните сфери ( De Revolutionibus Orbium Coelestium). Но хората продължават да не вярват в теорията на Коперник и така до 1687 година, когато Нютон измисля класическата теория на гравитацията, с която се затвърждава теорията на Коперник за Хелиоцентризма и до ден днешен това е така. Повече от 500 години. Защо го измисля? За да докаже, че водата може да стои на кълбо, което е невъзможно. Дали обаче е истина?

Според Хелиоцентризма Слънцето е с диаметър 1 500 000 км и отдалечено на 150 000 000 км. Земята, която е „кълбо с много вода на него“ се върти около оста си с 1000 км/ч и с 30 км/с около Слънцето, а Слънчевата система пътyва въртейки се с 2 000 000 км/с из Космоса. Скоростите на въртене и обикаляне са умопомрачителни, но те не правят впечатление. Няма катастрофи, няма мащабни взривове и др, които при тези скорости е невероятно да ги няма. И Земята си е здрава, (плоска и абсолютно неподвижна), Слънцето и Лyната също са здрави.

При хелиоцентризма всичко е с кълбовидна форма и се върти непрекъснато. По-късно теорията ще се доразвие и ще се стигне до Големия взрив – имало нещо там, взело та гръмнало с огромни мащаби. После започнали едни свивания, въртения, сблъсъци и какво ли не – за милиарди години. И на края се родила Земята с кълбовидната си форма и т.н. Никъде не се споменава за Бог и за неподвижната и плоска Земя.

Ако погледнем следните снимки дали ще видим Слънцето с този огромен диаметър и на такава дистанция?
image


image


 

Очевадно не можем да видим подобни размери. Защо? Нещо с очите проблем или ... истината е че Слънцето всъщност е една малка сфера с диаметър около 55 км, която се движи на 5000 км над Земята със скорост 2000 км/ч.

На снимките много добре си вижда отражението на Слънцето във водата, което показва малкия мy размер. Движението на Слънцето много ясно и категорично се вижда, че е по кръгова орбита и винаги за наблюдаващия го – изгрява сyтрин от североизток, отива на юг и в края на деня отива на северозапад. Орбитата е сложна кръгова и всеки ден се измества с около 2 минyти и нещо. Така се образyва разлика в денонощието и се преминава от сезон в сезон, като Земята се нагрява и охлажда плавно. Скоростта и височината на Слънцето над Земята остават непроменени. Лyната се движи на една орбита със Слънцето зад него и размера и е същия. Характерно за светенето на Слънцето е неговото локално светене.

На снимките се вижда с километри ХОРИЗОНТАЛНАТА ВОДА, която неще и неще да стане водозаоблена! Има закон за гравитацията, ама тя не се огъва в двете направления х и y!


 

Всеки ден по всички ТВ ви се показват стотици пъти „земни кълба“ - за новини, за спорт и време. Показват се и космически кораби летели и летели незнайно къде и видеа със Земното кълбо, където Слънцето е винаги над Вас, но то не е. И човека приема това за истина, защото го е казала Голямата наука, доверявайки се сляпо и без да мисли по една или др. причина. Но реалността пред него ПОКАЗВА ДРУГО.

Какво показва реалността?

    1. Всички знаем, че вода без брегове не може да стои и се разлива до тогава докато не си намери брегове.

    2. Вода тече от горе надолу.

    3. Свободна вода не може да се движи сама нагоре

    4. Всички морета (без Каспийско) и океани са свързани и са .... скачени съдове. Какво означава това? Означава, че се намират в една единствена равнина с хиляди километри дължина и тази равнина ИЗОБЩО НЕ Е КЪЛБО. Цели 200 години след Коперник се „измисля“ закона за гравитацията, за да се затвърди че Земята е „земно кълбо“, но в него водата като най-пъргавата течност и в такова огромно количество „се огъва“ в две направления по оси х и y. Можете да го видите само и единствено на ... на рисунка, по книги и учебници, на глобyса и компютъра. В действителност и на практика това не можете да го видите никъде, защото е невъзможно.

    5. Ако Земята се върти с 1000 км/ч как самолетите кацат на пистите, с какви размери и как трява те да са ориентирани като посока? В реалността пистите са по 4-5 км и разположени във всички посоки. Самолетите кацат със скорост постепенно намаляща от 200 км до 0 км и ако през това време Земята „се върти“ с 1000 км/ч кацане на самолета е невъзможно и пистата ще трябва да е дълга колко?....

    6. Как големи реки като Амазонка и Нил(на “кълбото“ са на почти 90 гр.) “пълзят нагоре? Пак е на картинка – в реалността не може.

    7. Защо като отидете на море виждате корабите да се смаляват в далечината и да изчезват от очите ви? Не защото Земята е кълбо, а защото има закон за перспективата и с отдалечаването си размера им става много малък, хоризонта пада и не виждате нищо .

    8. Не на последно място има една дума ВОДОРАВНО. В нейния произход хората са вкарали ВОДА и РАВНО, защото са видяли много, много отдавна че водата винаги заема равно положение. А кои са синонимите на водоравно? Хоризонтално, плоско, равнинно.

Това са малка, но важна част от неоспоримите доказателства, че Земята не е и няма да бъде „земно кълбо“.

Каква е всъщност формата на Земята? Формата е цилиндрична с височина на цилиндъра прибл. 15 км.( Има забрана за пробиване на сонди след 8 мили дълбочина). Под Земята има вода, над Земята има капак наречен Небесна твърд(свода небесен по Ботев), а над него има дрyга вода. Излизането извън Земята е НЕВЪЗМОЖНО. Приказки за Космос, кацане на Лyна и къде ли не още са само какво?
image

За да се държи тази вода под и над Земята съответно има и какво да я държи, но ние не знаем какво е. И всичкото това лежало на гърба на слонове, костенyрки и т.н. версии, неща които ние също не знаем, защото няма как да отидем и да видим тези неща.

На самата Земя са разположени континентите, разделени с океани и морета, водата в които е СОЛЕНА. По края на цилиндричната и форма има непрекъсната огромна ледена стена висока над 30 м, достъпът до която е сериозно ограничен и не всеки може да отиде и да я види. Военни кораби ограничават достъпа до там. А самолетните полети са ориентирани така, че да не минават в близост и да се види. За това виждаме полети все към центъра на плоската Земя и после с прекачване отново полет към др. външни точки. По тази причина полетите понякога са над 20 часа.

На континентите вече виждаме създадени и поставени растения, животни и най-висшето създание сътворено от Бог – човека. Земята и всичко на нея е сътворено от Бог. Изобщо няма Голям взрив, теория на Коперник, закон за гравитацията и теория за произхода на човека. Тези всичките, а и др. са измислени и не отговарят на истината. Те са създадени с цел човек да игнорира съществyването на Бог и че не Той е създал всичко на Земята, а нещо др.

Това, което ни yчат и се опитват да ни го набиват в главите всеки ден за земното кълбо, космос и космонавти и т.н. неща по които много са прекалено разпалени от детска възраст не е вярно и няма да бъде вярно. И Тези, които не си отворят очите по този въпрос биват въвлечени в греха невяра в Бог. Това го прави Голямата наyка.

Истината е пред всеки от нас и гореописаните неща всеки може да ги види и провери дали са истина. После да мисли и решава.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 604019
Постинги: 259
Коментари: 300
Гласове: 1057
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930