Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03 19:45 - Пyтин допълни Хърш
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 4709 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Пyтин допълни Хърш

 "НОРД СТРИЙМ РАЗКРИ УЖАСНА ТАЙНА ЗА САЩ
Подривната дейност на САЩ и техните поддръжници срещу "Северен поток" разкри ужасната тайна на Байдън за Америка. За Русия това отваряне има много недостатъци, които се компенсират от един голям плюс.
Руският президент се върна към темата за разрушаването на три от четирите "нишки" на газопровода "Северен поток" на дъното на Балтийско море, което разгневи целия свят. Коментарите на Владимир Путин бяха направени по време на интервю с Павел Зарубин, съводещ на предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Россия 1". Държавният глава разкри някои тайни и отхвърли с пренебрежение фалшивите версии за случилото се, лансирани на Запад - след сензационното разкритие на американския журналист ветеран Сиймур Хърш.
    Путин припомни и страхливата позиция на европейските съюзници на Вашингтон, начело с Германия. Според руския президент те са "изгубили гена на независимостта, суверенитета и националния интерес" и „колкото по-силно ги удрят американците, "толкова повече. . . се огъват и усмихват по-широко" , което няма край. Путин призна, че понякога му се струва, че "каквото им кажат отвъд океана, те го правят".
Руският президент изтъкна, че изобщо не става въпрос за повреда на "малък участък" от газопровода: Не, имаше експлозия, много голяма, тръбата избухна и отлетя. Оказа се, че голямо парче, не помня колко метра, се е откъснало от тръбната система и е отлетяло някъде в далечината, на пет или осем метра.“ Путин е абсолютно убеден, че взрив от такъв мащаб и на такава дълбочина може да бъде извършен само от специалисти, подкрепени от мощта на държавата - други спекулации са пълна глупост.
Но това не е най-важното. Той изказа предположение, че "Северен поток" все още е заложен в капани, тъй като вероятно не всички взривни устройства, заложени под него, са се взривили. Руският президент заяви, че корабът на "Газпром", на който датските власти са разрешили да проучи местата на взрива, е продължил по протежение на газопровода и "на около 30 километра от мястото на взрива е открит стълб, който стои на същото място, където е станал взривът", в най-уязвимата точка на газопровода - на съединението на тръбите.
Експертите смятат, че това може да е антена за получаване на сигнал за детониране на взривно устройство, което може да е - не твърдя, но може да е - заложено под тръбопроводната система, - подчерта руският президент. Путин изтъкна, че "изглежда, че по "Северен поток" са били заложени няколко взривни устройства, някои от които са се взривили, а други - не". И когато Русия, продължи той, "тихо и без излишен шум" се обърна към Дания, в чиято изключителна икономическа зона се намира взривеният участък от тръбопровода, с молба за разрешение "да извърши необходимите изследвания и, ако е необходимо, да обезвреди взривното устройство", самостоятелно или съвместно "чрез сформиране на международен екип от експерти и сапьори", тя получи "неопределен отговор".
А именно, че "те трябва сами да помислят и когато преценят, да ни дадат отговор". Може да се каже, че "нямаше отговор, казаха ни, че трябва да изчакаме", каза Путин с махване на ръка.
Какво може да означава това? Само че датчаните - заедно с германците, шведите и други западни държави - възнамеряват да прикрият следите на тези, които са взривили газопровода, да изчистят следите, които са оставили, без да присъства Русия.
     Царьград писа надълго и нашироко за изложението на Сиймор Хърш, в което той обвинява администрацията на Байдън в подкопаване на "Северен поток". Говорителката на Съвета за национална сигурност на Белия дом Ейдриън Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече версията, изложена от Хърш, "пълна лъжа и пълна измислица".
      Основните американски медии безцеремонно пренебрегват разкритията на уважавания журналист, но сега се надпреварват да объркват обществеността, която не е добре запозната с техническите аспекти на саботажа, със своите откровено неверни версии за случилото се. За атентатите се опитват да обвинят някаква "проукраинска група", която действала без знанието на американските власти, патриотичен "украински олигарх", "украински партизани", някои "активисти", "противници на Путин" от Украйна и дори от Русия.
   
Германският вестник Die Zeit публикува "слух" за откриването на яхта в Германия, за която се твърди, че е била използвана за саботаж. Фирмата, която го е наела, е собственост на украински граждани и е регистрирана в Полша. "Разследването, казват те, вече е установило, че операцията е извършена от група от шестима мъже. Той се състоеше от капитана на яхтата, двама водолази, двама асистенти и лекарка. Те са доставили взривните вещества на мястото на престъплението и се твърди, че следи от тях са открити на яхтата. Въпреки това германското "разследване" призовава да не се правят прибързани заключения, тъй като може да става дума за операция под "фалшив флаг" с намек, че всъщност Русия е взривила тръбопровода, за да обвини Киев.
Тази абсолютна глупост най-вероятно се е появила, за да придаде привидност на обективност на по-малко дивите версии. Повечето западни медии, например "Вашингтон пост", вече не смятат Русия за отговорна за подкопаването на тръбопроводите. Сега в това е обвинена Украйна, която трескаво отрича обвиненията (а кой би повярвал на човек, който постоянно лъже, дори ако в случая това е истина?). И в това се крие голямата коварност. По-специално New York Times отбелязва със загриженост, че констатациите за участието на Киев в саботажа "могат да имат дълбоки последици за коалицията, подкрепяща Украйна".
Виждате ли накъде са тръгнали с това? "Северен поток" беше взривен не от Русия, а от Украйна. Ако обаче Киев бъде разобличен и разобличен като терорист, който е накърнил интересите не само на Москва, но и на европейските държави, международната подкрепа за Украйна във войната ѝ с Русия ще се срине, безпрецедентните военни доставки ще бъдат пропилени, а украинците ще загубят симпатиите на Запада. Затова не си струва да се разследва тази диверсия, за да не се "изложи" Киев и да не се накърнят собствените му интереси, не може да се налива вода в мелницата на Русия.
    Просто трябва да „нахраним“ обикновения човек с всякакви глупави версии и да обезкуражим интереса към тази опасна тема, а след това да пренасочим вниманието към нещо друго, да натрапим по-сериозни проблеми на Русия и Китай, решени да открият истината.

Какво искат да скрият?

Защо Западът се нуждаеше от това "извинение" за измиване на белите петна? За да скрие една ужасна тайна. Разказваше го най-добрият ни американист Дмитрий Дробницки, който веднага се усъмни, че Хърш казва цялата истина за тероризма на Байдън и Ко, защото истината е. . . много по-страшна.
Същността на версията на Дробницки е, че актът на държавен тероризъм по отношение на "Северен поток" е извършен. . . не от държавата САЩ, а от един от управляващите кланове на САЩ, подкрепен с държавни средства, с помощта на редица заинтересовани европейски държави, вероятно Норвегия, Полша и, разбира се, Великобритания. В управляващите кръгове в САЩ нямаше и няма съгласие по въпроса дали е трябвало да бъдат взривени тръбопроводите или какво да се прави по-нататък.
        Дробницки смята, че зад атентатите стои един от четирите основни клана в американската власт, който той нарича "клана Аспин-Станфорд". Ръководи се от бившия президентски съветник по националната сигурност и бивш държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс и настоящия държавен секретар Антъни Блинкен. Към тях се присъединява британска група, ръководена от бившия министър-председател Борис Джонсън, който запазва голяма част от влиянието си под ръководството на техническия премиер Риши Сунак.
Той е най-агресивният от англосаксонските кланове и вярва, че трябва да пробива. Дробницки заподозря нещо нередно в разкритията на Хърш, тъй като неговият източник посочи президента Джо Байдън, който изобщо няма представа какво се случва, неговия съветник по националната сигурност Джейк Съливан и директора на ЦРУ Уилям Бърнс като главни виновници за саботажа на "Северен поток". И все пак те се смятат за "гълъби", а не за "ястреби", и призовават към предпазливост. И Съливан, и Бърнс са част от по-миролюбивия клан Клинтън.
     Според Дробницки една от трите цели на саботажа е била да се нанесе удар по него в междуособната война в американския естаблишмънт. Другите две цели на Блинкен и компания са следните. Първо, да лиши Европа от евтин руски тръбопроводен газ, като отмени "индустриалните посегателства" на ЕС и ускори прехвърлянето на технологичния капацитет в САЩ или други контролирани територии. Второ, за да се нанесе удар върху основите на рублите, тъй като газът от "Северен поток 1" се продаваше за рубли на недружелюбни държави.
Добавяме и друга очевидна цел: да лишим Русия от част от приходите й в разгара на войната в Украйна. Това означава, че в американската администрация има "разединение", неспособна е да изработи единна линия, пред която най-решителната и агресивна група с разклонения в Европа е решила да действа самостоятелно. .
Да направим изводи
    
 Това е най-лошо пазената тайна на Съединените щати: американският елит, дори сред демократите, е разделен на няколко части, всяка от които води различна външна политика в света. Щеше да е ужасно, но все още не толкова ужасно, ако решението за унищожаване на "Северен поток" беше взето по начина, по който го описва Херш. Байдън даде заповедта, съветникът му Съливан се скри под шапката си, а лидерът на Рицарите на плаща и кинжала Бърнс започна да крои планове за отвличане на вниманието, дори това да означава Трета световна война. САЩ са правили това много пъти в историята, превръщайки провокацията в инструмент на външната политика.
Тогава за враговете на САЩ ще бъде ясно как да се справят с подобна политика. Но в този случай, който заплашва да се превърне в прецедент при Байдън, част от неговата администрация тайно се е свързала с военни водолази или служители на ЧВК в САЩ и европейските страни, участващи в операцията, и с държавни средства е взривила омразния газопровод, тъй като никакви "активисти" или дори олигарси не могат просто така да го направят.
     След което САЩ като държава категорично отричат да са замесени. Между другото, от самото начало предполагах, че зад този саботаж стои някаква "трета сила", но честно казано, не мислех, че тя е част от официалната американска власт. Не е ли това, наред с други обективни причини, причината за бавната реакция на Русия към САЩ по един нюансиран начин?
А сега си представете, че сте на мястото на чуждите правителства и техните лидери: с кого бихте преговаряли в САЩ, какво доверие може да има в думите на американските властимащи, ако те не представляват цялата управляваща класа?
     Заключение: Америка на Байдън, чието кормило се върти в различни посоки от периодично враждебно настроените части на екипажа на този странен кораб, е смъртна заплаха за целия свят.
      И какво от това?
Ето защо САЩ на Байдън наистина не могат да признаят на национално ниво, че са организирали саботаж, тъй като в такъв случай ще се превърнат трайно в парий за уважаващите себе си нации по света. Дробницки е прав - тогава всички ще започнат да се питат: "Вашата страна ли е или един клан, който мисли така?" И това ще бъде истинският край на външната политика на Вашингтон. Русия и Китай вече разбраха, че това е големият източник на слабост на САЩ: в тази страна няма администрация, а "сбор от кланове, всеки от които ще действа по свой начин".
За противниците на САЩ тази ситуация има много недостатъци, които се компенсират от голямото предимство, че основният враг е принципно неспособен да провежда системна политика при тези обстоятелства. За съюзниците и васалите на САЩ има само един недостатък. Според мен Европа, чиито политици са обвързани с американските мрежи за влияние и която е свързана с различни фракции в американската властова система, просто се страхува да го признае.

Сергей Латышев

 
Гласувай:
7Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 465395
Постинги: 203
Коментари: 230
Гласове: 912
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930